Rostskyddscentrum - Ett ställe räcker!

Så här rostskydds-behandlar vi din bil steg för steg.

1. Hjul och innerskärmar demonteras och underredet rengörs med högtryckstvätt. Alla lösa avlagringar och smuts måste bort för ett perfekt rostskydd.
2. Bilen torkas med varmluft. Detta är ett viktigt moment. Underlaget måste vara absolut torrt för att rostskyddsmedlet skall få bra fäste.
3. Alla hålrum, dörrar och balkar detaljbehandlas och sprutas med tunnflytande Mercasol enligt speciella sprutscheman.
4. Dags för
behandling av underredet. Botten och hjulhusen sprutas i skarvar och fogar med ett tunt penetrerande rostskyddsmedel.
5. Arbetet kontrolleras, bilen rengörs från stänk av rostskydds-medel och samtliga demonterade detaljer monteras. Slutligen tvättas bilen igen.

Våra tjänster

Typ av arbete

Vi hjälper våra kunder med nästan allt som kan göras på en bil. Nu behöver du bara gå till en verkstad! Utöver rostskyddsbehandling gör vi även, Recond, Lackskydd och Service och Reparationer på din bil!

Vi Rostskyddsbehandlar personbilar och lätta lastbilar upp till 3,5 ton och vi är en certifierad garantistation.

Är du osäker på vilken typ av behandling du behöver? Kom in och gör en test så hjälper vi dig! Vi kan även erbjuda en avbetalningsplan.

Våra rostskyddsgarantier är  återförsäkrade i Kansa.

1. Optima

Detta är en vaxbehandling som rekommenderas för relativt nya bilar utan nämnvärda rostangrepp. Vissa biltillverkare kräver till och med denna typ av behandling för att deras rostskyddsgarantier ska gälla. Fråga gärna oss så kan vi svara på om detta gäller för just din bil.

Med den nya OPTIMA behandlingen behövs inte längre några nya borrhål i karrosen. Detta innebär att rostskyddet i hålrummen håller längre. OPTIMAbehandlingen behöver du inte göra om, men vi kallar dig på regelbundna trygghetskontroller.

Bilderna till höger beskriver en OPTIMAbehandling.

2. Optima ekonomi/mellanbehandling

Samma som OPTIMA men vi sprutar inte lika högt upp i dörrar och stolpar. Ingen behandling i motor och bagage.

 

3. Ekonomibehandling

En behandling som är mindre omfattande än Optima.
Denna behandling  rekommenderas främst till bilar som tidigare fått en behandling eller gamla bilar. Behandlingen bör upprepas efter 3-4 år och kontrolleras (med eventuell bättring) efter 1-2 år.

Behandlingen över överensstämmer med Optima förutom:

4. Balkrostskydd

Här uppstår den farliga rosten som inte syns innan det är försent.

Invändigt rostskydd i bilens balksysten under, med ett rostskyddsmedel men god krypeffekt.

5. Markplan

Förseglar dörrar, dörrstolpar, motorhuv och baklucka. Motorrummets plåtsskarvar osv. Behandlas med en transparent specialprodukt.

6. Underredsbehandling

Underredsbehandling är en helt utvändig behandling. Den omfattar hela bottenplattan, hjulhusen, bensintank, bränsle och bromsrör, framvagn, bakvagn och balksystemet utvändigt.

7. Oljebehandling

Endast tunnflytande rostskyddsmedel används och endast nederdelarna i hålrummen behandlas. Bottenplatta och hjulhus tvättas inte med tvåkomponenttvättmedel utan bara med schampo och högtryck/hetvatten, och mättas 2 ggr med tunnflytande rostskyddsmedel.

Lämpar sig för exempelvis veteranbilar.

Utöver våra rostskyddsbehandlingar erbjuder vi:

Recond
Vi tvättar din bil invändigt och utvändigt och får den att kännas som ny igen. I en fullständig recond ingår fönstertvätt, dammsugning, tvätt av mattor klädselrengöring invändig rengöring av platsdetaljer. Utsidan av bilen tvättas maskinpoleras och vaxas.

Lackkonservering
Brilliantcare, den nya generatronens lackskydd. Ett keramiskt lackskydd som ger en högglansig reptålig yta,skydd mot Uv stålning,fågelspill,trädsav,industriellt nedfall. 6 års garanti utan uppgraderingar.

Du får en lätttvättad bil. Läs mer på www.brilliantcare.se

Service och Reparationer

Vi är med i Mekonomenkedjans Mekopartner.

Vi erbjuder ett fullt serviceprogram för alla bilar. I servicen ingår:

Vi har hög kompetens både inom det mekaniska och elektriska.

Vi utför reparationer som: svetsarbeten, byte av rostfria avgassystem, kamremmar, bromsar osv. När bytte Du bromsoljan senast? Kom in så kollar vi den!

Har du köpt en begagnad bil eller funderar på det? Hör av dig och kom in till oss och visa upp den. Vi kontrollerar alla typer av fordon och hjälper dig personligen.

Produktsortiment

Vi kan erbjuda ett brett sortiment av Lokari innerskärmar. De håller hjulhusen rena och torra, vilket medför att själva orsaken till att det rostar avlägsnas. Dessutom sänker innerskärmarna ljudnivån i kupén en hel del.
Vill du uppnå en större ljuddämpning använder vi oss av en ljuddämparmassa speciellt framtagen för dagens bilar som i stort saknar ljudisolering på bottenplatta och i hjulhus.

Vi säljer även bilvårdsprodukter för eftervård av bilen.!

 

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ ROSTSKYDDSCENTRUM!!!